ACT

ACT (uitgesproken als één woord) staat voor Acceptance & Commitment Therapie of Acceptance & Commitment Training, afhankelijk van de context waarin je met ACT werkt.

Bij ACT worden zaken als verdriet, boosheid, teleurstelling, onzekerheid of angst gezien als een onlosmakelijk deel van ons bestaan; het leven heeft voor iedereen zijn ups en downs.
Van nature zijn we geneigd om ons te verzetten tegen de “downs” van het leven, om er zo snel mogelijk vanaf te komen. Vaak biedt dit echter slechts een tijdelijke oplossing en soms werkt het zelfs averechts.

ACT biedt handvatten om veerkrachtig om te gaan met moeilijke situaties, gedachten en gevoelens. Of het nu gaat om stress op je werk, het verlies van een naaste of paniekaanvallen, ACT helpt je op weg om te leven met deze gebeurtenissen of omstandigheden in plaats van ertegen te vechten.
Het resultaat hiervan is dat je je aandacht, tijd en energie weer kan richten op de dingen die ervoor jou toe doen, op de zaken die belangrijk voor je zijn in jouw privé leven of jouw werk.

Wil je meer weten over ACT of over de mogelijkheden om in mijn praktijk met ACT aan de slag te gaan? Neem dan contact op.